Muralt Nettverk Norge

Ta en pause fra fotballen og kom og fortell en vits. Eller fortell noe helt annet.

Moderatorer: Larsen, Mod-gruppen.

Svar
Brukeravatar
Larsen
Site Admin
Site Admin
Innlegg: 7776
Registrert: lør feb 14, 2004 1:57 pm
Sted: Bodø

Muralt Nettverk Norge

Legg inn av Larsen » tir okt 28, 2008 12:17 am

Lars Hasvoll Bakke bør være et kjent navn for de riktig gamle veteranene her inne. Inne denne mannens hode klekkes det ut mye genialt og en av disse tingene er altså skapelsen av Muralt Nettverk Norge.
Mural tenkning såvell som muralisme over et vidt spekter har siden sin oppstandelse i pre-historisk tid aldri gått av moten, til tross for sterke motkrefter.

Muralt Nettverk Norge er et åpent forum for studier av, diskusjon om, og koordinering av arbeide for muraliteter, muralsk tenkning, muralisme etc. Dette over et bredt spekter av perspektiver, det være seg økonomisk, historisk, sosialt, militært, arkitektonisk, ingeniørteknisk, filosofisk eller annet som måtte være relevant. I sentrum står muraliteten.
Dette er en facebook gruppe som du finner her:

http://www.facebook.com/group.php?gid=28049369619" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Hovedsiden gir deg både ordbok og leksikon som f.eks vil gi deg følgende svar på hva anti-muralisme er for noe:
Anti-Muralisme:
1. Generelt begrep for å beskrive motstand mot muralistisk tenkning.
2. En militær tenkning agitert for av italieneren Niccoló Machiavelli i hans vesle bok "Fyrsten". Ofte omtalt som klassisk anti-muralisme, til tross for at Machiavelli ikke var kategorisk mot bruk av muraliteteter i strid. Machiavelli hevdet at det tilnærmet alltid ville være en fordel for en militær leder å ikke benytte seg av muraliteter i stridføringen, da dette var defensivt og innebar fare for langvarig beleiring. Machiavelli mente at en kommandør alltid måtte føre seg offensivt i striden såfremt det var mulig, og dermed måtte unngå bruk av muraliteteter.
Eller hva det vil si å befinne seg Acromuralt:
Acro-: (prefiks)
Benenver at noe/noen befinner seg oppå noe. I mural sammenheng brukes dette gjerne om noe eller noen som holder til på toppen av en muralitet. Å befinne seg acromuralt er forskjellig fra supramuralt (se lengre ned) i det at å befinne seg at noe acromuralt befinner seg oppå, men fortsatt i kontakt med muraliteten, mens noe supramuralt ikke nødvendigvis trenger å være i fysisk kontakt med muraliteten, det kan f. eks. sveve over.
Så dersom du er interessert i tenkning med muraliteten som sentrum er det bare å melde seg på umiddelbart.

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest