En Libya-tråd

Ta en pause fra fotballen og kom og fortell en vits. Eller fortell noe helt annet.

Moderators: Larsen, Mod-gruppen.

Cheese Smirnoff
Posts: 5822
Joined: Wed Mar 26, 2008 5:02 pm
Location: Steigen, eksil i Trondheim

Re: En Libya-tråd

Post by Cheese Smirnoff »

Å være moderat i et islamistisk land er vel noe ganske annerledes enn å være moderat i andre deler av verden.
Heia, heia, heia!

- Ole-Gunnar Iversen
User avatar
Los-Loco
Posts: 7293
Joined: Thu Feb 26, 2004 9:27 am
Location: Bodø
Has thanked: 442 times
Been thanked: 877 times
Contact:

Re: En Libya-tråd

Post by Los-Loco »

Det er funnet våpen i LIbyske ambassader rundt om i verden, melder Dagbladet:
Kadhafi-regimet drev en stortilt, hemmelig våpensmugling, hevder medlem i overgangsrådet.
(...)
Det siste halve året har det blitt funnet en rekke våpen på Libyske ambassader verden rundt, etter hvert som Kadhafi-sympatisører har mistet kontrollen over dem. Blant annet er det gjort funn i Hellas, Egypt og Marokko.

Pistoler, håndgranater og bombemateriale er blant våpnene som er funnet. (...)

Flere av funnene som er gjort er svært omfangsrike. I februar ble det gjort beslag på nærmere 30 håndvåpen, flere maskingevær, håndgranater, 15 kilo eksplosiver og avlyttingsutstyr på ambassaden i Aten.
I artikkelen refereres det til nyhetsbyrået Reuters som formidler av denne "nyheten". Man kan lure på hvordan de reflekterer både i Reuters og i Dagbladet, men selv finner jeg det slett ikke verken mistenkelig eller forunderlig at en ambassade er utstyrt med håndvåpen og eksplosiver. Man skal være temmelig naiv for å tro at eksempelvis USAs, Russland og Storbritanias ambassader ikke er utstyrt med våpen. Og jeg går ut i fra at Norges også er det.

I et land som Hellas, hvor det er fullt tenkelig med voldelige opptøyer i Athen utenfor myndighetenes kontroll, så ville selv jeg, pasifisten, sørget for å utstyre ambassaden med tilstrekkelige virkemidler for å forsvare territoriet i et worst case scenario. Sprengstoff kan bli nødvendig for å blåse ambassadearkivet og andre ting ting himmels ved en hasteevakuering. Og avlyttigsutstyr? Hallo! Hvem er det som blir overrasket over at en ambassade er utstyrt med slikt?

Det er godt mulig Gadhaffi drev med våpensmugling, han ville i tilfelle ikke være den første statslederen som har slike sysler. Men man må da gi mannen såpass respekt at man antar at en eventuell statskontrollert våpensmugling til og fra Libya handlet om noe helt annet enn en liten haug med håndvåpen og et par håndgranater. Give me a break.

EDIT: Glemte linken:

http://www.dagbladet.no/2012/03/08/nyhe ... /20605769/
Last edited by Los-Loco on Fri Mar 09, 2012 2:28 pm, edited 1 time in total.
"Den virkelige faren er ikke at datamaskiner skal begynne å tenke som mennesker, men at mennesker skal begynne å tenke som datamaskiner!" Sydney Harris
User avatar
Boombadila
Moderator
Moderator
Posts: 8371
Joined: Wed Mar 26, 2008 11:32 am
Has thanked: 38 times
Been thanked: 166 times

Re: En Libya-tråd

Post by Boombadila »

Det er vel bare å tusle forbi den amerikanske ambasaden i Oslo det, eller parkere litt feil utfor(som en kompis av meg gjorde...), og se hva vaktene trekker opp.
No one knows the reason for all this, but it is probably quantum
Post Reply