Elektrisitet

Ta en pause fra fotballen og kom og fortell en vits. Eller fortell noe helt annet.

Moderatorer: Larsen, Mod-gruppen.

Svar
Brukeravatar
J I P
Innlegg: 10648
Registrert: man feb 23, 2004 8:32 am
Sted: Oslo
Has thanked: 34 times
Been thanked: 48 times
Kontakt:

Elektrisitet

Legg inn av J I P » tor apr 06, 2017 9:46 am

Bilde
Flere og flere ting skal gå på strøm i tiden som kommer. I tillegg til husholdningsapparatene så kommer det både elbusser og antall elbiler eksploderer.
Det stiller krav til strømnettet og til husholdningenes strømstyringssystemer.

Skal små sameier unngå gedigne krav fra nettleverandøren om anleggsbidrag, så må de se på mulighetene for mer avanserte strømfordelingssystemer.
Kanskje bør de også se på i hvilken grad de kan produsere egen strøm også. Og kan Solcellepaneler da være en del av løsningen?

Etterhvert så kommer det en effektavgift på strømmen i de periodene det forbrukes mest strøm. Det er ofte mellom 16-18 på ettermiddagen. Effektavgiften vil nødvendigvis gjøre strømmen dyrere. Tenk da hvis sameiet har et eget solcelleanlegg som kan gjøre sameiet tilnærmet selvforsynt med strøm på dagen og så blir det om natten man få strøm fra nettet?

Ladda med solceller
Innføring av effekttariffer kan heve strømprisen om ettermiddagen så mye at det kan bli lønnsomt å kjøpe strøm fra naboens elbil.
Hafslund: Ladeinfrastruktur - strømnettet er ikke like godt overalt
40% Solcellestøtte i Oslo

Jeg tenker at hvis sameiet først skal investere i et bedre strømstyringssystem, så bør vi også se på mulighetene for å vurdere solcellepaneler - der vi ligger litt i høyden med fri sikt mot sør på en del av rekkehusene.

Edit: EU kommer kanskje med et direktiv (Vinterpakken) som gir små enheter muligheten til å kjøpe/leie sitt eget strømnett.

Et eksempel kan være et borettslag som går sammen om å bygge ut et større solcelleanlegg, og så leier eller kjøper en del av det lokale kraftnettet hvor de oppretter et såkalt «micro grid» eller «mini-nett» for å dele strøm mellom boenhetene. Hafslund er skeptisk, Otovo er positiv.

http://e24.no/energi/det-groenne-skifte ... t/23973751
*******************
Sir Humphrey Appleby
If no one knows what you're doing,
then no one knows what you're doing wrong.
******************

Svar