Matprat
Moderators: Larsen, Mod-gruppen.
- Los-Loco
- Posts: 7293
- Joined: Thu Feb 26, 2004 9:27 am
- Location: Bodø
- Has thanked: 442 times
- Been thanked: 877 times
- Contact:
Matprat
Er mulig jeg tar feil, men noe så elementært som en mattråd kan jeg ikke huske at vi har hatt her. Hvilket er for galt.
Begynner med en link til noen kokketips som var av det bedre slaget, i allefall hvis man nyanserer påstandene i bloggen med de ulike kommentarene i diskusjonen under.
http://blogg.aftenposten.no/ekern/2009/ ... %b8kkenet/
Ellers, gode oppskrifter og andre kjøkkentips passer fint inn i denne tråden.
Begynner med en link til noen kokketips som var av det bedre slaget, i allefall hvis man nyanserer påstandene i bloggen med de ulike kommentarene i diskusjonen under.
http://blogg.aftenposten.no/ekern/2009/ ... %b8kkenet/
Ellers, gode oppskrifter og andre kjøkkentips passer fint inn i denne tråden.
"Den virkelige faren er ikke at datamaskiner skal begynne å tenke som mennesker, men at mennesker skal begynne å tenke som datamaskiner!" Sydney Harris
-
- Posts: 2001
- Joined: Sun Nov 21, 2004 11:02 pm
- Location: Bodø wohooo
Re: Matprat
Ikkje bruk halvfabrikata, posemat, fem-minuttersgrøt osv.
Les innhaldsforteikning på matvarar.
Les boka "den hemmelige kokken -noen jukser med maten din"
Kjøp råvarer etter sesong
Skyll kjøtt/fisk/kylling før steiking
Skriv ukesmenyar og handleliste etter den.
Jepp, eg har mange tips, men kom ikke på så veldig mange akkurat no.
Les innhaldsforteikning på matvarar.
Les boka "den hemmelige kokken -noen jukser med maten din"
Kjøp råvarer etter sesong
Skyll kjøtt/fisk/kylling før steiking
Skriv ukesmenyar og handleliste etter den.
Jepp, eg har mange tips, men kom ikke på så veldig mange akkurat no.
ARGH!
- Los-Loco
- Posts: 7293
- Joined: Thu Feb 26, 2004 9:27 am
- Location: Bodø
- Has thanked: 442 times
- Been thanked: 877 times
- Contact:
Re: Matprat
Har faktisk forvekslet motsatt engang, og dro til med en dugelig mengde kanel i en saus til en fiskerett. Det ble ganske underlig smak.eidurgud wrote:Og her kommer tips nr. 1:
Ikke forveksle kanel med karri! Det smaker ikke godt med karri på grøt..
"Den virkelige faren er ikke at datamaskiner skal begynne å tenke som mennesker, men at mennesker skal begynne å tenke som datamaskiner!" Sydney Harris
- Kesseboy
- Posts: 15757
- Joined: Mon Aug 30, 2004 12:14 pm
- Location: Bodø
- Has thanked: 1194 times
- Been thanked: 1079 times
Re: Matprat
Rema sitt konsept om middag for under en hundrelapp tangerer det geniale. Mye snadder der, billig og enkelt.
Når du forventer det verste. Venter på at det skal skje. Og så skjer det.
Glimtfølelsen.
Glimtfølelsen.
-
- Posts: 7044
- Joined: Thu Mar 27, 2008 10:22 am
- Location: Saltdal
- Has thanked: 115 times
- Been thanked: 157 times
- Contact:
Re: Matprat
Må også innrømme at Kiwis "Go Helg" tilbud er genialt! Er man student og bor aleine, så er det ingenting som er bedre enn å kunne kjøpe et ok kjøttstykke til 15 kroner. Har utnyttet meg av dette tilbudet hver helg i det siste, bortsett fra de gangene det har vært laks (jeg kjøper av prinssipp ikke oppdrettslaks)..
Førr Evig!
Re: Matprat
"Man tager vad man haver.."
Ingenting er mer irriterende enn folk som bare fortsetter å snakke når du avbryter.
-
- Posts: 7044
- Joined: Thu Mar 27, 2008 10:22 am
- Location: Saltdal
- Has thanked: 115 times
- Been thanked: 157 times
- Contact:
Re: Matprat
For folk sør for polarsirkelen, som kan ha tilgang til ringdueåkerer, så er Ringdue fantastisk godt kjøtt! Meget billig kjøtt, da man som regel får jakte gratis fra grunneier, og man betal 200 krona førr låkkedue og kamuflasjeutstyr, så er man på god vei! Har mange i fryseren, så det er mange gourmetmåltid på meg fremover
http://www.klikk.no/produkthjemmesider/ ... 290319.eceDen som kjenner en dyktig duejeger, eller jakter duer selv, har mye godt å se fram til i august. Enten du tilbereder duebrystene på gourmetvis hjemme på kjøkkenet, eller på litt enklere vis ute i friluft: Duebryst er fantastisk godt!
Førr Evig!
- Mr Bean
- Posts: 2708
- Joined: Thu Mar 27, 2008 8:45 am
- Location: Sortland
- Has thanked: 85 times
- Been thanked: 35 times
- Contact:
Re: Matprat
Gammelsei (rødsei) med gulerotstuing,stekt flesk(ikke bacon),mandelpoteter og flatbrød.. Yummi ..
Lutefisk med erterstuing,raspet brunost,grov sennep,stekt flesk og mandelpoteter.. Nam nam..
Møsbrømlefse.. trenger vel ikke og si noe mere ..Nam nam
Gammelsei:
http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift11330.asp
Lutefisk:
http://www.schulze.no/juletradisjoner/j ... tefisk.htm
Møsbrømlefse:
http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13001.asp
Men som alltid, varierer oppskriftene med de forskellige distrikt..
Ellers, så er det jo snart jul.. med alle de rettene som er og finne i forbindelse med den..
Dæggern no vart æ sopijn ja..
Lutefisk med erterstuing,raspet brunost,grov sennep,stekt flesk og mandelpoteter.. Nam nam..
Møsbrømlefse.. trenger vel ikke og si noe mere ..Nam nam
Gammelsei:
http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift11330.asp
Lutefisk:
http://www.schulze.no/juletradisjoner/j ... tefisk.htm
Møsbrømlefse:
http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13001.asp
Men som alltid, varierer oppskriftene med de forskellige distrikt..
Ellers, så er det jo snart jul.. med alle de rettene som er og finne i forbindelse med den..
Dæggern no vart æ sopijn ja..
GLIS og STOLT av det
YNWA
'If you are first you are first. If you are second you are nothing.'
Bill Shankley :LFC 💙💛
YNWA
'If you are first you are first. If you are second you are nothing.'
Bill Shankley :LFC 💙💛
- Kesseboy
- Posts: 15757
- Joined: Mon Aug 30, 2004 12:14 pm
- Location: Bodø
- Has thanked: 1194 times
- Been thanked: 1079 times
Re: Matprat
Det var litt morsomt, for gammelsei og lutefisk er vel omtrent det verste jeg kan få
Når du forventer det verste. Venter på at det skal skje. Og så skjer det.
Glimtfølelsen.
Glimtfølelsen.
Re: Matprat
D e vel motsatt av ka de aller fleste (mester)kokka anbefale??NupiSnowJog wrote: Skyll kjøtt/fisk/kylling før steiking.
Ækte nordnorsk stolthet!
Re: Matprat
Ikke steik kjøttdeig på fullt. Steker heller på 2 (av 3), gir bedre resultat
"It's not the fart that kills you, it's the smell" - Petter Solberg
- eidurgud
- Posts: 9741
- Joined: Wed Jun 22, 2005 6:16 pm
- Location: Bodø
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 10 times
Re: Matprat
Jeg steiker kjøttdeig på full styrke, jeg.
For å unngå at den blir kokt, så steiker jeg den en stund på begge sidene før jeg hakker den opp. Stekt kjøttdeig er bedre enn kokt, syns jeg.
For å unngå at den blir kokt, så steiker jeg den en stund på begge sidene før jeg hakker den opp. Stekt kjøttdeig er bedre enn kokt, syns jeg.
-
- Posts: 2001
- Joined: Sun Nov 21, 2004 11:02 pm
- Location: Bodø wohooo
Re: Matprat
Kan godt vere, veldig mange kokkar anbefaler skylling av alt av kjøtt og grønnsaker rett før tilberedning.Skriket wrote:D e vel motsatt av ka de aller fleste (mester)kokka anbefale??NupiSnowJog wrote: Skyll kjøtt/fisk/kylling før steiking.
Veldig mange kokkar sverger til smør når dei steiker nokonting, mens andre meiner at ei god steikeolje er aller best. Folk er forskjellege.
ARGH!
Re: Matprat
Kjør på med full pinne!eidurgud wrote:Jeg steiker kjøttdeig på full styrke, jeg.
For å unngå at den blir kokt, så steiker jeg den en stund på begge sidene før jeg hakker den opp. Stekt kjøttdeig er bedre enn kokt, syns jeg.
Kjøttdeig som varmes opp langsomt slipper vann, om det er tilsatt eller ikke. Ikke ta all kjøttdeigen i panna med en gang. Da vil den bare kjøles ned og koke-effekten settes igang.
http://www.youtube.com/watch?v=SyzDOcOw5qY" onclick="window.open(this.href);return false;
- eidurgud
- Posts: 9741
- Joined: Wed Jun 22, 2005 6:16 pm
- Location: Bodø
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 10 times
Re: Matprat
Det kommer jo ann på hvor mye kjøttdeig som skal steikes. Om det er bare én pakke (400g) så er det ingen problemer å steike hele på en gang, dersom steikepanna er varm nok
- Sulliken
- Moderator
- Posts: 16541
- Joined: Thu Apr 15, 2004 3:47 pm
- Location: Kløfta
- Has thanked: 962 times
- Been thanked: 736 times
- Contact:
Re: Matprat
Feil.Los-Loco wrote:Er mulig jeg tar feil, men noe så elementært som en mattråd kan jeg ikke huske at vi har hatt her. Hvilket er for galt.
Jeg startet en hvor jeg blant annet delte min kremede whiskysaus... men trur ikke den tråden overlevde overgangen til det nye forumet, for den tråden finner jeg ikke igjen.
The North belongs to Bodø.
-Faris Moumbagna
-Faris Moumbagna
- Sulliken
- Moderator
- Posts: 16541
- Joined: Thu Apr 15, 2004 3:47 pm
- Location: Kløfta
- Has thanked: 962 times
- Been thanked: 736 times
- Contact:
Re: Matprat
Det var det ja..
Sorry Los Loco, I stand corrected.
Sorry Los Loco, I stand corrected.
The North belongs to Bodø.
-Faris Moumbagna
-Faris Moumbagna
- Boombadila
- Moderator
- Posts: 8371
- Joined: Wed Mar 26, 2008 11:32 am
- Has thanked: 38 times
- Been thanked: 166 times
Re: Matprat
Men du har rett i at du delte matoppskrifter her, det var forøvrig i spam of the nighttråden.
Når det gjelder mat så sier jeg bare en ting, det du trenger er hermetikk, grønnsaker, litt kjøttdeig og en stor gryte
Når det gjelder mat så sier jeg bare en ting, det du trenger er hermetikk, grønnsaker, litt kjøttdeig og en stor gryte
No one knows the reason for all this, but it is probably quantum
-
- Posts: 2001
- Joined: Sun Nov 21, 2004 11:02 pm
- Location: Bodø wohooo
Re: Matprat
Nokon som veit om private som selger egg i Bodø? Og nokon som veit om det er nokon plass dei selger Stangekylling (samme som lurepåtråd)
ARGH!
- FSHelgeland
- Posts: 7755
- Joined: Sun May 15, 2005 1:18 pm
- Location: Mosjøen
Re: Matprat
Private som selger egg klarer du nok alltids å finne, men tror du skal slite litt for å finne kyllingen. Mulig at noe av de beste resturantene i Bodø kan ha den, og at du kan få kjøpt der. Ellers så tviler jeg, hvis du sjekker på www.stangekylling.no så ser du at det ikke er mange steder den er å få kjøpt akkurat.
Tippeliga 2015
- eidurgud
- Posts: 9741
- Joined: Wed Jun 22, 2005 6:16 pm
- Location: Bodø
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 10 times
Re: Matprat
Før Sulliken kommer med sine ultaavenserte oppskrifter, så smeller jeg ut denne.
I går var vi skikkelig i beit på hva vi skulle lage til middag, så det endte opp med noe vi kan kalle ei potetmosgryte.
1) Lag potetmos.
2) Kutt opp det du liker, vi hadde pølser, paprika, mais og purreløk.
3) Steik pølsebitene.
4) Bland alt sammen.
5) Ha mosen m/tilbehør i ei ildfast form.
6) Strø revet ost på toppen
7) Sett inn i steikovnen og gratinér osten
Vóila.
Enkelt, billig og godt!
I går var vi skikkelig i beit på hva vi skulle lage til middag, så det endte opp med noe vi kan kalle ei potetmosgryte.
1) Lag potetmos.
2) Kutt opp det du liker, vi hadde pølser, paprika, mais og purreløk.
3) Steik pølsebitene.
4) Bland alt sammen.
5) Ha mosen m/tilbehør i ei ildfast form.
6) Strø revet ost på toppen
7) Sett inn i steikovnen og gratinér osten
Vóila.
Enkelt, billig og godt!
- Sulliken
- Moderator
- Posts: 16541
- Joined: Thu Apr 15, 2004 3:47 pm
- Location: Kløfta
- Has thanked: 962 times
- Been thanked: 736 times
- Contact:
Re: Matprat
For ikke at en slik potetmosgrateng skal bli småkjedelig, anbefales det å tilsette en god dæsj provancekrydder, og for å gjøre det litt anderledes, så kan du oh koke litt makaroni og blande i gratengen =)
Middag i går:
Hjortestek med rotgrønnsakmiks, soppmix og hjemmelaget cherrysaus
Pælm steken i ovnen, google steketid, kjernetemperatur etc.
Rotgrønnsaker:
Potet (kokes for seg selv)
Gulrøtter
Jordskokk
Selerirot
Pastinakker
Koses som grønnsaksmix, vær ops på at det er litt forskjellig koketid.
Soppmix:
Champis
aromasopp
Kantareller
evt andre sopper.
Du kan og bruke den frosne soppmixen som er i butikken, men fersk sopp ER så mye bedre.
Cherrysaus.
Lag brunsaus av sjyen til steken (med diverse krydder, jevning, brunost etc etter din egen smak) tilsett en god dæsj cherry (og gjerne rødvin) til sausen får en litt søtlig smak.
servèr.
Nam
Middag i går:
Hjortestek med rotgrønnsakmiks, soppmix og hjemmelaget cherrysaus
Pælm steken i ovnen, google steketid, kjernetemperatur etc.
Rotgrønnsaker:
Potet (kokes for seg selv)
Gulrøtter
Jordskokk
Selerirot
Pastinakker
Koses som grønnsaksmix, vær ops på at det er litt forskjellig koketid.
Soppmix:
Champis
aromasopp
Kantareller
evt andre sopper.
Du kan og bruke den frosne soppmixen som er i butikken, men fersk sopp ER så mye bedre.
Cherrysaus.
Lag brunsaus av sjyen til steken (med diverse krydder, jevning, brunost etc etter din egen smak) tilsett en god dæsj cherry (og gjerne rødvin) til sausen får en litt søtlig smak.
servèr.
Nam
The North belongs to Bodø.
-Faris Moumbagna
-Faris Moumbagna
- eidurgud
- Posts: 9741
- Joined: Wed Jun 22, 2005 6:16 pm
- Location: Bodø
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 10 times
Re: Matprat
Sulliken, har du noen form for utdannelse innenfor "kokkelering"?
Når du skriver "Champis", mener du sjampinjong, eller champagne? Heller vel mot det første siden det er soppmix, men man vet nå aldri med kunsten din
Når du skriver "Champis", mener du sjampinjong, eller champagne? Heller vel mot det første siden det er soppmix, men man vet nå aldri med kunsten din