Huitfeldts motestunt

Ta en pause fra fotballen og kom og fortell en vits. Eller fortell noe helt annet.

Moderatorer: Larsen, Mod-gruppen.

Svar
Brukeravatar
Los-Loco
Innlegg: 5487
Registrert: tor feb 26, 2004 9:27 am
Sted: Bodø

Huitfeldts motestunt

Legg inn av Los-Loco » fre feb 17, 2012 9:06 pm

Kulturminister Anniken Huitfeldt med en lite spark til "motepolitiet" som skal legge seg opp i hva politikerne kler på seg:

http://www.kjendis.no/2012/02/16/kjendi ... /20272958/

http://www.kjendis.no/2012/02/17/kjendi ... /20276011/

Huitfelt er ikke min favorittpolitikker, men her får hun stjerne i boka hos meg! Jeg er HELT enig med henne i at praksisen med at kvinnelige politikere skal henges ut av dagspressen for kjolevalgene er latterlig. Jeg synes faktisk hun kunne ha sagt det langt sterkere.

Og det er en haug med grunner for at det er på trynet, i ikke prioritert rekkefølge: For det første så burde kjolestoff (pun intended) holdes unna dagsavisene i det store og det hele. I den grad folk er interessert i slikt, kan de kjøpe seg et ukeblad. Det virker bare fordummende, og dagsavisene bør ta et samfunnsansvar for både folkeopplysning og økning av politisk engasjement, og ikke henge ser opp i hva folk har på seg med mindre det er åpenbart at personen forsøker å gjøre et statement med klesvalget.

For det andre er kjolefokuset likestillingsmessig på steinaldernivå. Mennene slipper helt unna dette fokuset, og kan konsentrere seg om det de egentlig skal bedrive; politikk. Kvinnelige politikere må bruke latterlig mye tid, energi og penger for å holde tilstrekkelig nivå slik at de slipper å bli hengt ut av motepolitiet.

For det tredje tar motepolitiet fokuset fra det kvinnelige politikeres budskap; har du ikke et gjennomtenkt antrekk på deg, er det ikke det viktige budskapet ditt som kommer i avisene, men Jan Thomas (totalt uinnteressante) mening om hvor mye du har behov for en ny garderobe og en touch fra en stylist.

For det fjerde er dette motefokuset på trynet miljømessig. Når kjendiser blir hengt ut fordi de går i den samme kjolen mer enn én gang, gir det et bruk-og-kast-signal som virkelig ikke henger på greip, spesielt siden de kjolene som skal være gode nok for terningrullerne ikke kan kjøpes på H&M.

For det femte er det hele bare meningsløst sludder!
"Den virkelige faren er ikke at datamaskiner skal begynne å tenke som mennesker, men at mennesker skal begynne å tenke som datamaskiner!" Sydney Harris

Brukeravatar
Boombadila
Moderator
Moderator
Innlegg: 7372
Registrert: ons mar 26, 2008 11:32 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Huitfeldts motestunt

Legg inn av Boombadila » lør feb 18, 2012 12:13 am

Enkelte av oss lurer jo på hvorfor ikke se og hør fikk bli avis.

De skriver jo det samme som dabla og vege.
No one knows the reason for all this, but it is probably quantum

Brukeravatar
Sulliken
Moderator
Moderator
Innlegg: 12343
Registrert: tor apr 15, 2004 3:47 pm
Sted: Kløfta
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Huitfeldts motestunt

Legg inn av Sulliken » lør feb 18, 2012 12:53 pm

Hvor er liker-knappen?
Ta dæ en dram, kjære Runar Berg...

Svar