Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Moderators: Sulliken, Larsen

Locked
J I P
Posts: 15506
Joined: Mon Feb 23, 2004 8:32 am
Location: Oslo
Has thanked: 164 times
Been thanked: 416 times
Contact:

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by J I P »

Kjetil kommer til å ta ut det han og trenerteamet er det beste laget med de spillerne han har til rådighet. Så lenge vi ikke har solgt Zinckernagel og han er skade/karantenefri så spiller han.

Vi brukte Ricardo selv om han ikke hadde signert ny kontrakt.
Vi brukte Moberg selv om han ikke hadde signert ny kontrakt.

Selvfølgelig er det irriterende at han går som bosman men det skal likevel ikke gå ut over resultatene i sesongavslutningen.

Vi skal ikke ha en gjentakelse av fjorårets begredelige poengfangst siste 11 kamper hvor vi ga fra oss 2 poengs forsprang på Molde etter 19 kamper og endte 14 poeng bak når 30 var spilt.
*******************
Medlem av FK Bodø/Glimt
Medlem av GLIS
Sesongkort på J
Stående, syngende og ikke like billettlaus i London (heia Arsenal)
******************
JHA
Posts: 950
Joined: Wed Jan 23, 2019 1:52 pm
Has thanked: 103 times
Been thanked: 141 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by JHA »

Er vel noen vesentlige forskjeller på hva vi gjorde i fjor, og hva vi bør gjøre når førsteplassen er sikret.
Både Ricardo og Moberg ble brukt fordi vi fortsatt kjempet om plasser, de var klart beste alternativene og man hadde også et håp om at de ville forlenge.
Evjen ble og brukt fordi han var steike god, at de spillte hadde mye større verdi for klubben med tanke på premiepenger og EL gruppespill muligheter.

Når man har sikret førsteplassen og CL kvalifisering, så er det for meg en selvfølge at man starter å tenke på neste sesong og prioriterer spillere som er her da.
Har såppas stor tro på trenerteamet / alle rundt Glimt at dette blir selvsagt gjort.

Jeg ser egentlig bare 3 scenarioer
1: Zink skriver ny kontrakt, blir vår dominerende spiller i 2021 og drar til Juventus ( Eller en litt mindre klubb :D )
2: Zink velger å bli ut kontrakts tiden for å forlate gratis, får spille til gullet er 100% sikret men så blir spillere som klubben trenger skal gjøre suksess i 2021 prioritert. Zink skal ikke stå i veien for klubbens utvikling og spilletroppens verdi.
3: Zink selges i løpet av kort tid.

Scenario 4 som sier at Zink skal få spille selv om gullet er sikret, at hovedfokuset er Zinks utvikling slik at han lettere kan forhandle seg til en god lønn i en annen klubb.
Man må jo fokusere på Zink og risikere at våre egne talenter blir mer og mer skuffet grunnet manglende spilletid. La oss drite i spillere som er her i fremtiden, hvorfor øke spilletroppens verdi og moral når vi kan være snill mot Zink. Dette ser jeg jaggu ikke på som et reelt alternativ for en seriøs fotballklubb som har mål om å skape gode prestasjoner over lang tid.
"It seemed like Solbakken was on a MotoGP bike and our defenders were on a bicycle"
Knuta
Posts: 10028
Joined: Mon Mar 29, 2004 10:03 am
Location: Oslo
Has thanked: 334 times
Been thanked: 449 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Knuta »

Heldigvis har klubben en profesjonell holdning til sine spillere og ansatte. Det er nok av eksempler om klubber som 'skremmer' sine spillere til å forlenge kontrakter og delvis fryser ut spillere. Sånn skal ikke Glimt drive med og derfor har de et meget godt rykte i fotball Norge og er veldig attraktive for andre spillere i Norge, nettopp fordi de vet at Glimt alltid er opptatt av å oppnå gode resultater og ikke driver med noen form for skjult agenda. Glimt vil gjøre det flott i 2021 selv om Philip spiller mestepartene av kampene resten av sesongen. NB: Philip er nå i landslagsdiskusjon i Danmark.
JHA
Posts: 950
Joined: Wed Jan 23, 2019 1:52 pm
Has thanked: 103 times
Been thanked: 141 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by JHA »

Er da ingen som sier noe om å skremme eller fryse ut spillere. Er Glimt vi snakker om, heldigvis ikke et politisk parti.

Velger han å forlate ved sesongslutt så får han selvsagt spille til gullet er sikret, så er han nok såppas oppegående at han vet at den viktigste jobben han kan gjøre for Glimt da, det er å bidra med å utvikle erstatteren best mulig slik at Glimt får mest mulig ut av hans opphold i klubben.

Fotball er heldigvis en lagsport og i Glimt bygger man lag. Ikke plass til politisk spill og drama i en så profesjonell gruppe, noe klubben heldigvis har vært klar på så langt.
"It seemed like Solbakken was on a MotoGP bike and our defenders were on a bicycle"
Larsson
Posts: 1632
Joined: Tue Nov 17, 2015 10:59 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 233 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Larsson »

En litt søkt, men likevel gjeldende problemstilling er om hvorvidt AC Milan var en riktig klubb å selge til strategisk sett. Milan er såpass høyt oppe på næringskjeden at det skal ekstremt mye til for at han blir så god at han blir kjøpt av en større klubb. Da vil prosentandelen av neste overgangssum bli mindre enn hva motsetningsvis en "mellomstasjon" i Belgia/Frankrike/Nederland kunne utgjort, slik som det ble med Sørloth for Rosenborg.

At man solgte til en klubb litt for høyt på næringskjeden var omtrent det som skjedde da Gamsten ble solgt til Blackburn - som da var en meget OK PL-klubb. Tottenham (mener det var Frank Arnesen) gikk til og med ut og sa det samme, nemlig at det ble for kostbart å kjøpe ut Gamsten ut fra en konkurrende klubb omtrent på samme sted i næringskjeden.
User avatar
Novi
Posts: 11466
Joined: Thu Apr 01, 2004 4:56 pm
Location: Dallas, TX
Has thanked: 606 times
Been thanked: 800 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Novi »

Men om han skulle gå til en mindre klubb for type 25 mill, så må man jo få 30 mill i videresalg for å ende på samme totalsum. Så da snakker man salg på 175 mill dersom man har 20% videresalg på fortjeneste. Dersom det var det du mente?

Syns det er et rått signal vi sender ut når vi selger direkte til en så stor klubb. Timingen virker jo og være god også, siden han per d.d. har en reell sjanse til og få spilletid fra dag 1.
Una mas cerveza.
Larsson
Posts: 1632
Joined: Tue Nov 17, 2015 10:59 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 233 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Larsson »

Glimt hadde neppe fått noe mindre enn det man sitter igjen med i dag hvis han hadde gått til en storklubb i en av de nevnte ligaene. Og da vil man ved neste overgang sitte igjen med enda mer. Sannsynligheten for at det er så mye mer å hente oppover i næringskjeden er potensielt mindre i AC Milan, er poenget mitt. Milan er i mindre grad enn de andre aktuelle klubbene en selgende klubb.

Menmen. Champagne problems.
jendoriluka
Posts: 511
Joined: Sat Dec 12, 2009 4:42 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by jendoriluka »

Noen som vet om Glimt innhenter noe bistand i forbindelse med kjøp / salg? Med Badou-saken fortsatt i minne, regner jeg med Glimt har gjort noe her. Om det stemmer at Glimt "bare" har fått 43 mil uten noen bonuser, stusser jeg litt. Har Glimt tilstrekkelig kompetanse i slike situasjoner? Som Larsson er inne på ovenfor, er Milan nokså høyt på næringskjeden og videresalg er kanskje mest aktuelt om Hauge ikke lykkes - eller blir en verdensstjerne. Da bør Glimt være tøff nok til å kreve gode bonuser. I alle fall om interessen fra andre klubber har vært reell og Hauge ikke har utelukket disse.

Konsulenter / advokater kan være dyre, men ennå dyrere ikke å bruke.
User avatar
Garrincha
Posts: 3782
Joined: Mon Apr 09, 2012 3:51 pm
Location: Narvik
Has thanked: 148 times
Been thanked: 150 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Garrincha »

Knuta wrote: Thu Oct 01, 2020 10:01 am Heldigvis har klubben en profesjonell holdning til sine spillere og ansatte. Det er nok av eksempler om klubber som 'skremmer' sine spillere til å forlenge kontrakter og delvis fryser ut spillere. Sånn skal ikke Glimt drive med og derfor har de et meget godt rykte i fotball Norge og er veldig attraktive for andre spillere i Norge, nettopp fordi de vet at Glimt alltid er opptatt av å oppnå gode resultater og ikke driver med noen form for skjult agenda. Glimt vil gjøre det flott i 2021 selv om Philip spiller mestepartene av kampene resten av sesongen. NB: Philip er nå i landslagsdiskusjon i Danmark.
Dette kunne jeg ikke vært mer enig i. Bodø/Glimt har opparbeidet seg et meget godt omdømme og det bør forvaltes med klokskap. Men det er fullt mulig å gjøre alle fornøyde. Zinckernagel skjønner også at vi må slippe til litt yngre spillere, men Zinckernagel burde også få greit med spilletid og vi som supportere bør helt ærlig være ydmyk mot en av lagets desidert beste spillere i sesongen der vi mest sannsynlig blir seriemestere for første gang i historien.
Badou Ndiaye: "I still hate Tromsø".
mortsto
Posts: 7368
Joined: Tue Mar 23, 2004 3:55 pm
Has thanked: 151 times
Been thanked: 443 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by mortsto »

@jendoriluka
Regner med Glimt aldri går på en sånn smell ala Badou igjen, og med store salg de siste årene til bla Brighton, Pyramids og AZ, så regner jeg med folk på Aspmyra vet hva de gjør. Kjipt å først tro vi fikk fem mill euro hvis det bare var fire, men det ble aldri noen budkrig, og kanskje var det eneste alternativet 3 mill pluss bonuser. Da var det kanskje bedre å forsøke å få mest mulig nå jfr Larssons resonnement over.
User avatar
Novi
Posts: 11466
Joined: Thu Apr 01, 2004 4:56 pm
Location: Dallas, TX
Has thanked: 606 times
Been thanked: 800 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Novi »

Mulig vi får mer innblikk i historien på et senere tidspunkt, samt mer info om de faktiske detaljene i avtalen. 5 er selvsagt mer sexy enn 4, siden man snakker over 50 mill norske. Ser ikke ut til at vi fikk noe særlig budkrig, men det var vel rimelig konkrete hendvendelser fra andre klubber også. Og det kan vel være at JPH selv så at AC Milan var der det var best sjanse for å spille på høyest mulig nivå.

Men on-topic til deg; tror ikke AC Milan er klubben som tar en slik kjapp en som tyrkiske klubber prøver på. Det de gjorde med Badou-kontrakten var uverdig.
Una mas cerveza.
Knuta
Posts: 10028
Joined: Mon Mar 29, 2004 10:03 am
Location: Oslo
Has thanked: 334 times
Been thanked: 449 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Knuta »

Hverken RBK, Malmø eller F.C. København går videre i EL.
PS: ekstra omganger Rio Ave - Milan akkurat nå.
User avatar
poteten
Moderator
Moderator
Posts: 5570
Joined: Fri Apr 08, 2005 6:20 pm
Location: Trondheim
Has thanked: 167 times
Been thanked: 322 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by poteten »

2-1 Rio. Var visst ikke så bra det Milan-laget vi møtte lell. :lol:
Kritisk
User avatar
Kesseboy
Posts: 15756
Joined: Mon Aug 30, 2004 12:14 pm
Location: Bodø
Has thanked: 1194 times
Been thanked: 1078 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Kesseboy »

Rio Ave, som slo ut Besiktas, tror jeg er et helt greit godt lag, altså. Vi ville kunne slitt betraktelig mot dem.
Når du forventer det verste. Venter på at det skal skje. Og så skjer det.

Glimtfølelsen.
User avatar
Novi
Posts: 11466
Joined: Thu Apr 01, 2004 4:56 pm
Location: Dallas, TX
Has thanked: 606 times
Been thanked: 800 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Novi »

Vel, straffedrama nå. Mål langt på overtid av 2. ekstraomgang.

Ser bare live oppdatering, men må være en helt vill avslutning på kampen. Oppe i 11 straffer nå! 3 bom på hver!

EDIT: Og Milan vant! Grattis Hauge :)
Una mas cerveza.
User avatar
gavharr
Moderator
Moderator
Posts: 5713
Joined: Tue Apr 14, 2009 8:39 pm
Location: Oslo
Has thanked: 280 times
Been thanked: 225 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by gavharr »

Sykeste konken jeg har sett. Begge keeperne bommet, og Rio Ave hadde vel 4 matchballer. Så mørt som dette Milan-laget er, så tror jeg vi får se JP mot Spezia på søndag.
"People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do."
User avatar
Los-Loco
Posts: 7293
Joined: Thu Feb 26, 2004 9:27 am
Location: Bodø
Has thanked: 442 times
Been thanked: 877 times
Contact:

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Los-Loco »

https://www.an.no/prisen-for-hauge-er-m ... -4-1284909

Hvis dette stemmer blir jeg skikkelig skuffet over disposisjonene til Glimt-adm for første gang på lenge! Jeg syntes 55 mill var fair, og håpet at det også var en oppside i form av utbetalinger etter x kanper e.l.

4 mil euro er gibortpris.
"Den virkelige faren er ikke at datamaskiner skal begynne å tenke som mennesker, men at mennesker skal begynne å tenke som datamaskiner!" Sydney Harris
User avatar
Sulliken
Moderator
Moderator
Posts: 16538
Joined: Thu Apr 15, 2004 3:47 pm
Location: Kløfta
Has thanked: 962 times
Been thanked: 732 times
Contact:

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by Sulliken »

Når det er sagt, hadde nok Milan og Hauge balletak på Glimt. JP ville vekk, og Milan sa sikkert "take it or leave it". Hadde Glimt sagt nei og overgangen gått i dass pga det?
Hva hadde JP sagt om Glimt hadde hindret overgangen? Hva hadde vi som supportere sagt?

Ja. Mulig at beløpet er 10 mill mindre enn det vi håpet, men hadde Glimt noe valg?
The North belongs to Bodø.
-Faris Moumbagna
mortsto
Posts: 7368
Joined: Tue Mar 23, 2004 3:55 pm
Has thanked: 151 times
Been thanked: 443 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by mortsto »

Er egentlig 4 mill euro gibortpris? 2,5 for Evjen for et år siden? Hvis dette var siste tilbud fra Milan, så er det særdeles vanskelig å avslå fra Glimt om en ikke er 100% sikker på at det vil komme et bedre. Glimt aksepterte altså et bud fra Cercle på 1mill i juni. Det er under fire måneder siden. Så innser JP at han kanskje er moden for noe større og har uansett lyst til å bidra på dette historiske gullaget. Så kommer det et bud på firegangen til et betydelig større lag, som JP gjerne ville spille for? Skulle da Glimt risikere å miste klubbens soleklart største salg, pådra seg masse negativ oppmerksomhet, og videre risikere at han drar gratis om et år? Det kunne blitt en flause som hadde fått oss til glemme Badou-overgangen, det er sikkert.
Forøvrig ser jeg alle andre media, inkludert Transfermarkt opererer med 5 mill.
User avatar
poteten
Moderator
Moderator
Posts: 5570
Joined: Fri Apr 08, 2005 6:20 pm
Location: Trondheim
Has thanked: 167 times
Been thanked: 322 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by poteten »

Er det nå egentlig så mye å hisse seg opp over om det er 4 eller 5?

For tre år siden var slike beløp rene feberfantasier som bare de mest autistiske av oss tastet om.

Det er helt sinnsykt at norske spillere har forlatt Norge for slike summer i år. I korona. Hallo, folkens.
Kritisk
User avatar
gavharr
Moderator
Moderator
Posts: 5713
Joined: Tue Apr 14, 2009 8:39 pm
Location: Oslo
Has thanked: 280 times
Been thanked: 225 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by gavharr »

Tror uansett Glimt foretrekker at folk tror de har dratt inn minst mulig penger.
"People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do."
liverglimt
Site Admin
Site Admin
Posts: 10717
Joined: Sun Apr 17, 2005 1:45 pm
Has thanked: 2221 times
Been thanked: 366 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by liverglimt »

Zlatan skal spille med Bodøs Zlatan ler Kjetil Knutsen.

PB og Saltnes kommenterer overgangen i tillegg til Kjetil som sier dette gjør at Bodø/Glimt som klubb vises mye bedre.
@liverglimt
J I P
Posts: 15506
Joined: Mon Feb 23, 2004 8:32 am
Location: Oslo
Has thanked: 164 times
Been thanked: 416 times
Contact:

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by J I P »

Det ryktes på Twitter (Tom Dent) at det kommer nye mål på Aspmyra til første hjemmekamp etter landskamppausen.

Skal virkelig ballen få lov til å kose seg i nettet etter scoringene?
*******************
Medlem av FK Bodø/Glimt
Medlem av GLIS
Sesongkort på J
Stående, syngende og ikke like billettlaus i London (heia Arsenal)
******************
liverglimt
Site Admin
Site Admin
Posts: 10717
Joined: Sun Apr 17, 2005 1:45 pm
Has thanked: 2221 times
Been thanked: 366 times

Re: Generell diskusjon rundt Bodø/Glimt

Post by liverglimt »

Det er i såfall på tide! :)
@liverglimt
ecke
Posts: 2625
Joined: Tue Mar 25, 2008 10:06 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 145 times

Akademi og A-lag

Post by ecke »

B/Gs G-19 klarte bare 0-0 mot Rana i går, men var best. Likevel. Jeg hadde forventet med treningshverdagen i B/G og tilpasset i NTG, og betydelige ressurser i akademiet, skulle forskjellen være større, ikke minst fysisk. Det så bare ikke slik ut. G19 skal jo være spillere som kan være på vei inn i A-lagsstallen, iallefall fysisk. Nå ser det ut til at ingen i akademiet hospiterer på A-lagstrening. Tounekti og Hussein er akademi-alder, og Melkersen som nå er på utlån i Hødd, trener alle kun med A-laget, og ingen andre hospiterer. Det ser ut til at A-laget er blitt "for god" for akademiet!

Sondre Solhaug ble gledelig tatt ut blant de 27 til treningsleir G16, men jeg er også skuffet over at det bare var han. Landslagstroppen G17 i mars, hadde heller ikke noen fra B/G. Blant de ca 50 representasjonsspillerne G-16/17, er det da bare Solhaug som er funnet verdig en plass pr dato. Et annet poeng er også at Hussein, Tounekti og Melkersen, som nå er G-18/19 spillere, er hentet "utenfra", og trener med A-laget.

"Forretningsmodellen" for B/G er basert på at akademiet leverer spillere til A-laget, men slik ser det ikke ut til akkurat nå. A-laget må klare seg selv.
Locked